Twitter

Naftogaz

Kaasutoimituksista Ukrainaan päästiin sopuun

Venäjän energiaministeri Aleksandr Novak, Ukrainan energiaministeri Juri Prodan ja EU:n energiakomissaari Günter Ettinger ovat allekirjoittaneet Brysselissä juridisesti sitovan pöytäkirjan kaasutoimituksista Ukrainaan, uutisoi Interfax. Lisäksi Gazpromin hallituksen puheenjohtaja Aleksei Miller ja Ukrainan Naftogazin Andrei Kobarev ovat allekirjoittaneet asiakirjan kaasutoimitussopimuksen täydentämisestä.

Lue lisää

Kolmannen kaasusodan seurauksia pohditaan

Venäjän ja Ukrainan kaksi kuukautta kestänyt kaasukonflikti, jossa EU on toiminut välittäjänä, johti eilen kaasutoimitusten keskeyttämiseen Ukrainalle, kun Venäjä siirtyi virallisesti kaasun etukäteismaksukäytäntöön.

Lue lisää

Kaasuneuvotteluja Ukrainan kanssa voidaan jatkaa

Ukraina maksoi perjantaina 786,3 miljoonaa euroa kaasuvelastaan Gazpromille. Rahojen on määrä tulla Gazpromin tilille maanantaina 2.6. Asiasta kertoi Berliinissä käydyn neuvottelukierroksen päätteeksi Ukrainan energiaministeri Juri Prodan.

Lue lisää

Ukrainan kaasun hinta halpeni kolmanneksella

Gazpromin ja Naftogaz Ukrainan sopimuksen lisäosa alentaa Ukrainalta perittävän kaasun hinnan 268,5 dollariin tuhannelta kuutiolta, sanoi Venäjän presidentti Vladimir Putin asiakirjan allekirjoituksen jälkeen.

Lue lisää

Ukrainan Naftogaz keskeytti kaasuostot Gazpromilta

Ukrainan energiayhtiö Naftogaz keskeytti viime perjantaina kokonaan kaasuostot Gazpromilta. Interfax-uutistoimiston ja Vedomosti-lehden julkaisema tieto on peräisin energia-alan valvontahallinnosta, eivätkä yhtiöt ole sitä vahvistaneet.

Lue lisää
Salasana hukassa?