Twitter

Maakaasu

Kaasuntuotanto laskenut viime vuodesta 5,3%, öljyntuotanto kasvanut 0,7%

Venäjän kaasuntuotanto kuluvan vuoden 10 ensimmäisen kuukauden aikana on 5,3% viime vuoden vastaavan ajanjakson tuotantoa pienempi eli 516,6 miljardia kuutiota, tiedottaa polttoaine- ja energia-alan seurantahallinto. Lokakuun aikana tuotanto oli 15,4% viime vuoden lokakuuta pienempi eli 53 miljardia kuutiota.

Lue lisää

Gazpromin itäiset suunnitelmat muuttuivat

Moskova ja Peking eivät Kiinan pääministeri Li Keqiangin Moskovan vierailun aikana päässeet sopimukseen kaasutoimituksista Kiinaan läntisen reitin kautta, vaikka Gazprom ja Venäjän hallitus niin toivoivat, kirjoittaa Kommersant-lehti. Sen sijaan Kiina otti esille nesteytetyn maakaasun tuottamiseen tarkoitetun yhteisyrityksen perustamisen.

Lue lisää

Gazprom antoi Ukrainalle lisää maksuaikaa

Venäjän energiaministeriö ilmoitti 2.6. Brysselissä käytyjen neuvottelujen tuloksena, että se siirtää Ukrainan kaasuntoimituksissa käyttöön otettavan ennakkomaksun määräaikaa Ukrainan maksettua ensimmäisen 786 miljoonan dollarin erän kaasuvelastaan. Uusi eräpäivä on 9.6.

Lue lisää

Kaasuneuvotteluja Ukrainan kanssa voidaan jatkaa

Ukraina maksoi perjantaina 786,3 miljoonaa euroa kaasuvelastaan Gazpromille. Rahojen on määrä tulla Gazpromin tilille maanantaina 2.6. Asiasta kertoi Berliinissä käydyn neuvottelukierroksen päätteeksi Ukrainan energiaministeri Juri Prodan.

Lue lisää

Kiina maksaa Venäjän kaasun dollareilla

Kiinalainen CNPC maksaa Gazpromin kanssa solmimansa sopimuksen mukaiset kaasutoimitukset dollareilla, sanoo Venäjän energiaministeri Aleksandr Novak. Ruplan käytöstä maksuvälineenä ei ole toistaiseksi keskusteltu.

Lue lisää

Kaasutoimitukset Kiinaan hinnasta kiinni

Kymmenen vuotta kestäneet neuvottelut Venäjän kaasutoimituksista Kiinaan näyttävät yhä venyvän. Kaasutoimitussopimusta ei ole Venäjän presidentti Vladimir Putinin Kiinan-vierailun allekirjoitettujen asiakirjojen joukossa.

Lue lisää

Venäjä valitti WTO:lle EU:n energiapolitiikasta

Valitus koskee EU:n ns. kolmatta energiapakettia, joka Venäjän mukaan on ristiriidassa EU:n WTO-velvoitteiden kanssa. Kolmas energiapaketti pyrkii EU:n energiamarkkinoiden kilpailun lisäämiseen määräämällä, että energian toimittaja ei saa hallinnoida energian siirtoverkkoja.

Lue lisää
Salasana hukassa?