Twitter

Krim

Junamatkailu Ukrainaan putosi puoleen

Venäjän rautatieyhtiö RZhD:n johtaja Vladimir Jakunin kertoo Venäjältä Ukrainaan suuntautuvan matkailijavirran supistuneen 50%, eräillä reiteillä 70%. Yhtiön budjetissa kyse ei Jakuninin mukaan ole kovin suurista luvuista, sillä RZhD:n tuoton keskeinen osa ei tule matkustajaliikenteestä.

Lue lisää

Krim-tuki jakaa Venäjän hallitusta

Venäjän hallituksessa pohditaan budjettisännön muuttamista, sillä rahaa tarvitaan talouskasvun kannustamiseen ja Krimin avustamiseen. Valtiovarainministeriö vastustaa ehdottomasti valtion menojen kasvua, kirjoittaa Vedomosti virkamieslähteisiin nojaten.

Lue lisää

Presidentin edustajaksi Krimille Shoigun luottomies

Presidentti Vladimir Putin allekirjoitti perjantaina määräyksen uuden Krimin federaatiopiirin perustamisesta. Presidentin täysivaltaiseksi edustajaksi federaatiopiiriin nimitettiin sotilaskaupunkien ja kasarmialueiden asuinkiinteistöistä huolehtivan Slavjanka-osakeyhtiön pääjohtaja Oleg Belaventsev, joka Kommersant-lehden lähteiden mukaan on Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigun luottomies.

Lue lisää

Timtshenko myi Gunvor-osakkeensa päivää ennen USA-pakotelistaa

Gunvor-yhtiön lehdistötiedotteen mukaan Yhdysvaltain Krim-pakotelistalle eilen joutunut miljardööri Gennadi Timtshenko myi omistamansa  44 % Gunvor-yhtiön osakkeista toissapäivänä liikekumppanilleen, yhtiön pääjohtajana toimivalle Torbjörn Törnqvistille, kirjoittaa Vedomosti. Kauppasummaa ei paljastettu.

Lue lisää

Ukrainan puolustusministeriö antoi luvan käyttää aseita Krimillä

Ukrainan puolustusministeriö antoi tiistaina maan Krimillä sijaitseville joukoille luvan käyttää aseita sen  jälkeen kun armeijan operatiivisen huoltotukikohdan vartiotornissa ollut vänrikki Kakurin oli menehtynyt sydämeen ammuttuna Simferopolissa ja kapteeni Fedun oli haavoittunut käteen ja kaulaan.

Lue lisää

Krimille siirrettävät ruplakassat odottavat valmiina

Venäjän keskuspankki valmistautuu tarvittaessa lähettämään Krimille siirrettäviä kassa- ja maksupisteitä, joiden avulla niemimaa voi viikossa siirtyä käyttämään ruplaa Ukrainan grivnan asemesta. Ruplapisteet odottavat jo valmiina, kertoo Izvestija-lehden keskuspankkiin sidoksissa oleva lähde.

Lue lisää

Venäjä viemässä Krimille Sotshin kisojen varavoimalat

Sotshin olympiakisojen varavoimaloina toimineet siirrettävät kaasuturbiinit voidaan pian siirtää Krimin niemimaalle, kirjoittaa Kommersant. Venäjä haluaa näin auttaa Krimiä sen varalta, että Kiovassa päätetään sähköntoimituksen katkaisemisesta tai rajoittamisesta niemimaalle.

Lue lisää

Tietoa Krimin saartojoukkojen alkuperästä tihkuu

Venäjän viranomaisten edelleen kiistäessä, että Krimille olisi siirretty venäläisjoukkoja, RBC Daily kertoi perjantaina omaavansa todisteita siitä, että ”kohteliaat rynnäkkökiväärimiehet” lienevät valtaosin venäläisiä laskuvarjojoukkoja.

Lue lisää
Salasana hukassa?