Twitter

Kaasuvienti

Jamalin projektien rahoja ”Turkish Streamiin”

Gazpromin tytäryhtiöissä työskentelevien henkilöiden mukaan kaasumonopoli aikoo tukea suunnitteilla olevaa Turkin suunnan kaasuputkea varoilla, jotka oli alunperin tarkoitettu Jamalin niemimaan projekteihin. Turkkiin rakennettavan kaasuputken on määrä korvata kaasutoimitukset Ukrainan kautta sekä South Stream -projekti, josta Venäjä vetäytyi viime vuoden lopussa.…

Lue lisää

Venäjä ei kiirehdi purkamaan South Stream -sopimuksia

Vedomosti-lehden tietojen mukaan Gazprom ei kiirehdi South Stream -projektin lopettamisen toimeenpanoa. Toistaiseksi muodollinen määräys töiden lopettamisesta on annettu vain putkea merenpohjaan laskevalle alukselle, joka ei ollut vielä aloittanutkaan työtä.

Lue lisää

Gazpromin Miller: South Stream -investoinnit eivät mene hukkaan

Gazpromin Aleksei Miller kertoi Venäjän uudesta strategiasta Euroopan kaasumarkkinoilla Rossija 1-televisiokanavalle antamassaan haastattelussa. Hän sanoi South Stream -putkiprojektista luopumisen olevan ”lopun alkua työskentelymallille, jossa me suuntauduimme toimituksiin loppukäyttäjälle”.

Lue lisää

Ministeri: Venäjä voi luopua South Stream -projektista

– Jos Euroopan maat entiseen tapaan jarruttavat South Stream -kaasuputkiprojektia, Venäjä voi luopua siitä kokonaan. Kaasuputki on tarpeen etupäässä Euroopalle itselleen, jotta Ukrainan kautta tuotavaan kaasuun liittyvät riskit olisivat pienemmät, sanoo Venäjän talouskehitysministeri Aleksei Uljukajev.

Lue lisää

Kaasutoimituksista Ukrainaan päästiin sopuun

Venäjän energiaministeri Aleksandr Novak, Ukrainan energiaministeri Juri Prodan ja EU:n energiakomissaari Günter Ettinger ovat allekirjoittaneet Brysselissä juridisesti sitovan pöytäkirjan kaasutoimituksista Ukrainaan, uutisoi Interfax. Lisäksi Gazpromin hallituksen puheenjohtaja Aleksei Miller ja Ukrainan Naftogazin Andrei Kobarev ovat allekirjoittaneet asiakirjan kaasutoimitussopimuksen täydentämisestä.

Lue lisää

Gazpromin itäiset suunnitelmat muuttuivat

Moskova ja Peking eivät Kiinan pääministeri Li Keqiangin Moskovan vierailun aikana päässeet sopimukseen kaasutoimituksista Kiinaan läntisen reitin kautta, vaikka Gazprom ja Venäjän hallitus niin toivoivat, kirjoittaa Kommersant-lehti. Sen sijaan Kiina otti esille nesteytetyn maakaasun tuottamiseen tarkoitetun yhteisyrityksen perustamisen.

Lue lisää

Kolmannen kaasusodan seurauksia pohditaan

Venäjän ja Ukrainan kaksi kuukautta kestänyt kaasukonflikti, jossa EU on toiminut välittäjänä, johti eilen kaasutoimitusten keskeyttämiseen Ukrainalle, kun Venäjä siirtyi virallisesti kaasun etukäteismaksukäytäntöön.

Lue lisää

Putin: valtio voi tukea Gazpromia Kiinan kaasuputken rakentamisessa

Venäjän presidentti Vladimir Putin on ehdottanut, että valtio osallistuisi Kiinaan rakennettavan kaasuputken rakentamiseen pääomittamalla Gazpromia, uutisoi RBC. Putken ykkösvaiheen arvioidaan maksavan 25 miljardia dollaria. Talouspolitiikan toteutuksesta vastaavat virkamiehet eivät toistaiseksi osaa sanoa, mistä lisärahoitus otettaisiin tai miten se toteutettaisiin. Venäjän…

Lue lisää
Salasana hukassa?