Twitter

Venäjän keskuspankki alensi avainkorkoa

Keskuspankki alensi 25.10. avainkorkoa 0,5 prosenttiyksiköllä. Uusi avainkorko on 6,5 %. Päätöstään keskuspankki perusteli lähinnä vuosi-inflaation ennustettua nopeammalla hidastumisella. Koronlasku oli neljäs tänä vuonna. Keskuspankki mainitsi myös, että korkoa saatetaan laskea edelleen jossain seuraavista kokouksista.

Vuosi-inflaatio hidastui syyskuussa 4 prosenttiin, ja keskuspankki arvioi sen hidastuneen edelleen lokakuussa. Hidastumisen taustalla on mm. heikohko talouskehitys, ruplan vahvistuminen (dollariin nähden noin 9 % vuoden alusta) ja hyvä sato. Keskuspankki ennustaa vuosi-inflaation hidastuvan vuoden 2019 lopussa 3,2−3,7 prosenttiin (aiemmin 4,0−4,5 %). Vuoden 2020 lopussa se arvioi vuosi-inflaation olevan 3,5−4,0 % (aiemmin 4 %) ja sen jälkeen pysyvän lähellä 4 prosentin tavoitetta.

Markkinakorot ovat laskeneet keskuspankin koronlaskujen myötä. Elokuussa yli vuoden pituisten ruplamääräisten yritysluottojen keskikorko oli noin 9 %. Kotitalouksien yli vuoden pituisten ruplamääräisten lainojen keskikorko oli noin 13 %.

Venäjän korot ja inflaatio

Lähteet: Suomen Pankki, Macrobond, CEIC

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?