Twitter

FAS käynnisti oikeustoimet Gazpromia kohtaan

Venäjän kilpailuvirasto FAS on käynnistänyt oikeustoimet Gazpromia vastaan. Gazpromin katsotaan syyllistyneen antimonopolilainsäädännön rikkomukseen, kun se on estänyt Rosneftiä pääsemästä Sahalin-2-projektin kaasuputkijärjestelmän piiriin.

Gazpromin edustajan on saavuttava FAS:n tiloihin 9.12. antamaan selvitys asiasta sekä allekirjoittamaan pöytäkirja hallinnollisesta rikkomuksesta. Tieto siitä, että FAS aikoo käynnistää oikeustoimet Gazpromin tytäryhtiö Sahalin Energy Investment Company Ltd:tä kohtaan jukistettiin viime vuoden elokuussa. Silloin ilmoitettiin, että yhtiö ei ole huomioinut Rosneftin anomusta saada liittyä Sahalin-2-projektin kaasuputken käyttäjäksi. Yhtiön olisi tullut joko solmia sopimus Rosneftin mukaantulosta tai torjua se esittäen tekniset perusteet.

Rosneftin mukaan kaasuputken kapasiteetin yhteiskäyttö olisi optimaalinen vaihtoehto kahden valtionyhtiön, Gazpromin ja Rosneftin, työn tehokkuuden kannalta ja takaisi valton tulojen maksimoinnin. TASSin uutisen välitti Lenta.

Salasana hukassa?