Twitter

Ukraina aikoo siirtyä Venäjän kaasun ennakkomaksuun ennen kuunvaihdetta

Ukraina aikoo siirtyä maksamaan Venäjältä saamistaan kaasutoimistuksista ennakkoon ennen joulukuun alkua, sanoi maan energiaministeri Juri Prodan tiedotusvälineille. – Puolentoista tai kahden viikon päästä. Kaikki riippuu sääoloista, sanoi Prodan.

Ukrainan on talvisuunnitelman mukaan määrä ostaa Venäjältä enemmän kaasua talven varalle. Gazprom esitti 7.11. Ukrainan Naftogazille laskun marraskuun 2 miljardin kuution kaasutoimituksista, mutta Ukraina ei ole vielä maksanut sitä. Prodanin mukaan Ukraina ei vielä tarvitse Venäjän kaasua ja aikoo ostaa sitä talven aikana säästä riippuen, joskin toivoo tulevansa kokonaan toimeen ilman sitä.

Viime perjantaina Prodan kertoi Ukrainan suunnittelevan Gazpromilta kuluvan vuoden loppuun mennessä noin 1,5 miljardin kaasukuution ostoa aiemmin sovituilla ennakkomaksuehdoilla, ja ensi vuonna arviolta noin miljardin kuution ostoa. Naftogazin johtaja Andrei Kobolev vuorostaan sanoi yhtiön olevan valmis maksamaan uusista toimituksista ennakkomaksua ennen marraskuun loppua, tiedottaa RIA Novosti.

Salasana hukassa?