Twitter

Talouskehitysministeriö: tariffit nousevat inflaatiotasoa enemmän

Venäjän yhdyskuntapalvelujen tariffit nousevat kolmena seuraavana vuonna inflaatiota nopeammin. Parametrit on kirjattu Venäjän sosioekonomiseen kehitysennusteeseen vuosille 2015-2017. Ensi vuoden heinäkuussa sähkö- ja lämmitystariffit nousevat 8,5% ja kaasutariffit 7,5%. Tätäkin merkittävämmin eli noin 10% nousevat jo vuoden 2015 alusta rautatieyhtiö RZhD:n sekä väestölle että yritysasiakkaille tarjoamien palveluiden hinnat, kirjoittaa Kommersant. Inflaatiotason ministeriö arvioi 5,5% suuruiseksi.

Talouskehitysministeriö julkaisi viime viikon lopulla lopullisen sosioekonomisen kehitysennusteversionsa vuosille 2015-2017. Ministeriö teki korjauksia ennusteisiinsa, vaikka hallitus on jo hyväksynyt  federaation kolmen vuoden budjettiluonnoksen, jonka tulisi perustua ennusteen parametreihin. Merkittävimmät muutokset koskevat juuri ”infrastruktuurisektorin ja yhdyskuntatalouden organisaatioiden” palvelutariffeja.

Vuosina 2016 ja 2017 kuluttajien sähkötariffit nousevat ennusteen mukaan 6,5% ja 5,5%; lämmitystariffit vastaavasti 5,5% ja 4,2% eli inflaatiotasoa vähemmän. Kuluttajien kaasutariffien nousu arvioidaan vuonna 2016 5,5% ja vuonna 2017 4,6% suuruiseksi.

Salasana hukassa?