Twitter

Venäläinen asetehdas välttää pakotteet omistajanvaihdoksella

Venäläinen valtio-omisteinen yritys Rostec myy käsiaseita valmistavan tehtaansa liikemiehelle, joka ei ole länsimaiden pakotelistalla. Tällä pyritään varmistamaan tehtaan valmistamien tuotteiden pääsy edelleen Euroopan ja Yhdysvaltain markkinoille.

Tehtaan ostajan on kerrottu olevan liikemies Andrei Bokarev, joka ostaa 75 prosenttia Rostecin Izhevskin tehtaasta kahdessa erässä. Tehdas valmistaa metsästys- ja urheiluaseita, joita viedään yli 70 eri maahan.

Rostec ja sen johtaja kenraaliluutnantti Sergei Chemetsov ovat joutuneet länsimaiden pakotelistalle Ukrainan selkkauksen vuoksi. USA on asettanut Chemetsovin viisumikieltoon. Rostec on osakkaana lukuisissa venäläisissä sekä  Venäjän ulkopuolisissa yrityksissä. Venäjällä yritys ja sen osakkuusyritykset työllistävät liki miljoona henkilöä. Yrityksen liikevaihto vuonna 2013 oli noin 21 miljardia euroa ja voitto noin 800 miljoonaa euroa. Tunnetuin yrityksen tuotteista on rynnäkkökivääri AK-47.

(Lähde The Moscow Times)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?