Twitter

Softaverolla halutaan luoda ohjelmistokehitysrahasto

Venäjän presidentti Vladimir Putin on asettunut tapaamisessaan viestintäministeri Nikolai Nikoforovin kanssa tukemaan ajatusta erityisen kotimaisen ohjelmistokehitysrahaston luomista, uutisoi Interfax. Viestintäministeriö esittää, että varat rahastoon kerättäisi perimällä ulkomaisista ohjelmistotuotteista veroa. – Skaala voisi olla liukuva alkaen viidestä prosentista ja edetä sitten vuosi vuodelta seitsemään ja yhdeksään markkinoiden tarpeen mukaan, selitti Nikiforov. Kymmentä prosenttia ministeri piti veron maksimimääränä.

Verolla kerätyillä varoilla olisi määrä tukea kotimaisia yhtiöitä, joilla on määrättyä vientipotentiaalia, katsotaan ministeriössä. Ministeriö ehdottaa myös kotimaisten ohjelmistotalojen tukirahaston perustamista ”Venäjän informaatioalan suvereniteetin takaamiseksi”. Ministeriön mukaan koko maailmassa ollaan huolissaan yksittäisten maiden ja yhtiöiden monopoliasemasta IT-alalla.

Salasana hukassa?