Twitter

UPI: Miten Venäjä näkee Ukrainan kriisin?

  • aside
  • Kommentoi

Venäläisen ulkopolitiikan tutkijan Sergei Karaganovin kirjoittamat artikkelit avaavat näkymän siihen, miten Venäjä on tulkinnut Ukrainan kriisiä ja omia strategisia etujaan kriisin eri vaiheissa. Argumentaation kehitys osoittaa, että Venäjän ulkopoliittinen ajattelu on kriisin kuluessa muuttunut astetta realistisempaan suuntaan. Mutta vaikka Karaganov tunnistaa konfliktiin liittyvät vaarat, hän ei tunnusta Venäjän aktiivista osallisuutta konfliktiin.

Ulkopoliittisen instituutin uusin julkaisu tarkastelee Venäjän ulkopoliittista ajattelua Ukrainan kriisin aikana. Kirjoittaja Katri Pynnöniemi toimii vanhempana tutkijana instituutin EU:n itäinen naapurusto ja Venäjä -tutkimusohjelmassa.

Julkaisu on englanninkielinen. Lisäksi siitä on saatavilla lyhyt suomenkielinen tiivistelmä. Molemmat löytyvät osoitteesta:

http://www.fiia.fi/fi/publication/442/russian_thinking_in_the_ukraine_crisis/

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?