Twitter

AvtoVAZ sijoittaa uudistuksiin – valtio säätää autoille käyttöiän

AvtoVAZ aikoo sijoittaa kolmen vuoden aikana 100 miljardia ruplaa mallistonsa ja teknologiansa uudistamiseen, kertoo autovalmistajaa johtava Bo Andersson yhtiön verkkosivuilla. Anderssonin mukaan painopiste alihankkijoiden osalta suuntautuu Venäjällä toimiviin tehtaisiin.

Ladat ovat tällä hetkellä 81-prosenttisesti kotimaista tuotantoa, AvtoVAZin valmistamat Renaultit ja Nissanit 51-prosenttisesti, muistuttaa 1prime-talousuutistoimisto. – Tulevan bestsellerimme Lada Vestan kotimaisuusaste tulee tuotannon ensi vaiheessa olemaan 75%, Andersson sanoi Samaran VIII alueidenvälisessä talousfoorumissa.

Venäjä suunnittelee autojen maksimikäyttöiän käyttöönottoa ensi vuoden alusta. ”Venäjän autokannan uudistuminen edistää olennaisesti tieturvallisuuden parantamista ja Venäjän tieliikenteen ekologiaa”, sanotaan valtion portaalissa julkistetussa asiakirjassa. Projektilla pyritään myös kannustamaan maan autoteollisuutta.

Autojen keski-ikä Venäjällä on Avtostat-analyysikeskuksen mukaan 12 vuotta. Ulkomaiset autot (keski-ikä 9 vuotta)ovat merkittävästi kotimaisia (14,9 vuotta) uudempia, toteaa 1 prime. Kaksi kolmasosaa Venäjällä valmistetuista liikenteessä olevista autoista on yli 10 vuotta vanhioja.

Tieto siitä, että maan hallitus hyväksyy teollisuus- ja kauppaministeriön esityksen käyttöikäsäädöksestä, saatiin elokuun lopussa. Henkilö- ja kuorma-autoja koskeva romutusohjelma päätettiin ottaa jälleen käyttöön syyskuun alusta kuluvan vuoden loppuun. Ohjelman turvin vanhan autonsa romuttava saa tukea uuden hankintaan.

 

Salasana hukassa?