Twitter

Pietarin aluevaalit: Poltavtšenko kampanjoi talousstrategialla

Pietari valitsee kuvernöörin ennenaikaisissa vaaleissa 14. syyskuuta, ja vaalien pääehdokas vt. kuvernööri Georgi Poltavtšenkon kampanjan tärkein elementti on Pietarin vuoteen 2030 ulottuva talouskehitysstrategia. Poltavtšenko nimesi tärkeimmän vaaliteemansa jo kesäkuussa, ja on jatkanut elokuussa siitä puhumista.

Poltavtšenko korostaa, että Pietari on Venäjän kaupungeista ensimmäinen, joka ulotti strategiansa näin kauan tulevaisuuteen. ”Strategian tavoite on kehittää taloutta niin, että ihmisten elämän laatu nousee”, Poltavtšenko sanoi kaksi viikkoa ennen vaalipäivää.

Poltavtšenko selkeä ennakkosuosikki

Heinäkuun lopussa ja elokuun alussa tehdyn mielipidetiedustelun mukaan 72,2 prosenttia pietarilaisista suunnitteli äänestävänsä Georgi Poltavtšenkoa tulevissa kuvernöörinvaaleissa. Kauas taakse jäi seuraavaksi eniten kannatusta saanut ehdokas, Rodina-puolueen Andrei Petrov, 9,8 prosenttia. Kommunistien Irina Ivanovaa kannatti 9,2 prosenttia, LDPR:n Konstantin Suhenkoa 4,7 prosenttia ja Vihreiden Tahira Bikbajevaa 3,7 prosenttia.

Poltavtšenkon tärkeimpänä haastajana pidetty Oikeudenmukainen Venäjä -puolueen Oksana Dmitrijevaa ei päässyt ehdokkaaksi, sillä hän ei saanut vaalijärjestelmän vaatimaa määrää aluevaltuutettuja ehdokkuutensa tueksi.

Vaalien ennakkoäänestys alkoi 3. syyskuuta. Äänestysvilkkauden on arvioitu jäävän matalaksi.

Lähde: Pietarin pääkonsulaatti, Luoteis-Venäjän uutiskirje

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?