Twitter

Separatistijohtaja syytti venäläisyhtiötä Ukrainan armeijan tukemisesta

Itä-Ukrainan separatistijohtaja Igor Strelkov on syyttänyt venäläisyhtiötä ja sen omistajaa Oleg Deripaskaa Ukrainan armeijan tukemisesta. Strelkov kertoi asiasta tiistain ja keskiviikon välisenä yönä sosiaalisessa mediassa julkaistussa tiedotteessaan.

”Samaan aikaan kun eräs oligarkkimme toimittaa Harkovan tehtaalle moottoreita ukrainalaisten uusille panssarivaunuille, venäläismielisillä joukoilla ei pian ole ruokaa jäljellä”, VKontaktessa julkaistussa päivityksessä kerrotaan.

Strelkovin päivityksessä viitataan Jaroslavlissa Venäjällä toimivaan diesel-moottoreita valmistavaan tehtaaseen. Tiedotusvälineissä ja sosiaalisessa mediassa olleiden tietojen mukaan venäläistehdas toimittaisi panssarivaunujen moottoreita ukrainalaiselle Mayshovin tehtaalle Harkovassa. Jaroslavlin tehdas on osa GAZ-konsernia, jonka pääomistaja on venäläismiljardööri Oleg Deripaska, venäläinen verkolehti Slon.ru uutisoi keskiviikkona.

Huhuja venäläisen ja ukrainalaisen tehtaan yhteistyöstä kiersi jo heinäkuussa. Heinäkuun loppupuolella venäläistehdas julkaisi tiedotteen, jossa se kiisti jyrkästi kaiken yhteistyön ukrainalaisten kanssa.

Huhut ovat mahdollisesti syntyneet siitä, että GAZ on jo vuodesta 2007 tehnyt yhteistyötä Harkovassa toimivan konevalmistajan kanssa. Talouslehti Kommersantin mukaan kyseinen tehdas valmistaa kuitenkin pääosin traktoreita.

Poliitikko Eduard Limonovin johtama ja Itä-Ukrainan separatisteja tukenut oppositiopuolue Drugaja Rossia (Toinen Venäjä) järjesti perjantaina puoliltapäivin Moskovassa mielenilmauksen Oleg Deripaskan omistaman Bazovyi Element –pääkonttorin edessä. Puolueen Twitter-tilin mukaan poliisi on pidättänyt kaksi aktivistia.

Talouslehti Forbesin mukaan liikemies Oleg Deripaska on Venäjän rikkaimpia henkilöitä noin 6,3 miljardin dollarin omaisuudellaan.

Lue myös:

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?