Twitter

Venäjän ulkoministeri luonnehti uutisia Siperian ylilentokiellosta ”huhuiksi”

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov on kuitannut uutiset mahdollisista Siperian ylilentokielloista ”huhuiksi”. Asiasta uutisoi keskiviikkona venäläinen uutistoimisto RIA Novosti.

– En haluaisi kommentoida erilaisia huhuja, mutta kaikki varmasti tietävät, kuinka aktiivisesti eurooppalaiset, amerikkalaiset ja aasialaiset lentöyhtiöt käyttävät Venäjän ilmatilaa. En kuitenkaan kannata kieltoja, koska ne aiheuttaisivat ylimääräistä vaivaa tavallisille kansalaisille joilla ei ole mitään tekemistä sen kanssa, mitä Ukrainassa tapahtuu, Lavrov totesi lehdistötilaisuudessa.

Samalla ulkoministeri totesi, että Moskova pyrkii aina huomioimaan erilaisten toimenpiteiden vaikutusta Venäjän kansalaisiin.

– Vastavuoroisesti oletamme, että myös läntisten partnereidemme pitää ajatella omia yrityksiään ja kansalaisiaan, Lavrov lisäsi.

Tiistaina venäläinen talouslehti Vedomosti uutisoi venäläisviranomaisten harkitsevan eurooppalaisiin lentoyhtiöihin kohdistuvia rajoituksia ja kieltoja Venäjän ilmatilan käytössä. Lehden mukaan rajoitukset koskisivat Siperian ylittäviä lentoja Euroopan ja Aasian välillä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?