Twitter

Venäjä vastasi kovilla vastapakotteilla: Maataloustuotteita tuontikieltoon

Venäjän presidentti Vladimir Putin on allekirjoittanut määräyksen, jonka mukaan eräiden maataloustuotteiden ja raaka-aineiden tuontia Venäjälle kielletään tai rajoitetaan vuodeksi niistä maista, jotka ovat asettaneet Venäjälle talouspakotteita.

Määräyksen mukaan viranomaisia velvoitetaan ”kieltämään tai rajoittamaan eräiden maataloustuotteiden ja raaka-aineiden tuonti maista, jotka ovat asettaneet pakotteita Venäjää tai sen yksittäisiä kansalaisia vastaan”, uutistoimisto ITAR-TASS uutisoi.

Putin määräsi hallituksen valmistelemaan luettelon tuontikiellon alaisista tuotteista. Samalla hallituksen on määräyksen mukaan valmisteltava toimenpiteitä kotimaanmarkkinoiden tasapainottamiseksi ja elintarvikkeiden hintojen nousun hillitsemiseksi. Määräyksessä velvoitetaan venäläisiä elintarviketuottajia ja vähittäiskauppiaita valmistelemaan toimenpiteitä ulkomaisten tuotteiden korvaamisesta kotimaisilla.

Tuontikiellon on määrä olla voimassa yhden vuoden. Määräys on astunut voimaan välittömästi.

Talouslehti Vedomostin mukaan tuontikiellon alaisten tuotteiden lista julkaistaan torstaina.

Lue myös:

2 kommenttia

  1. jurt Vastaa kommenttiin

    Järsikööt putinin joukot jatkossa kaalia..Venäjä ei kykene valmistaan muuta kuin sinkkiämppäreitä.

    1. Copperfield Vastaa kommenttiin

      Niin, sillä Yhdysvallat ja EU-maathan ovat tunnetusti ainoita valtioita maailmassa jotka valmistavat ruokaa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?