Twitter

Venäjän korkein johto vierailee Krimillä

Hallitusta lähellä olevien tietolähteiden mukaan Venäjän korkein poliittinen johto ja ryhmä yrityselämän edustajia vierailee Venäjän anneksoimalla Krimin niemimaalla ensi viikolla. Venäläisen uutistoimisto RBK:n saamien tietojen mukaan matkalle osallistuvat ainakin presidentti Vladimir Putin, pääministeri Dmitri Medvedev, hallituksen jäseniä ja kansanedustajia.

Uutistoimiston haastatteleman asiantuntijan mukaan matkalla halutaan osoittaa, että poliittinen eliitti ei ole hätkähtänyt talouspakotteita.

RBK:n uutisen mukaan Venäjän parlamentin kansanedustajat matkustavat Krimille tiistaina 12. päivänä elokuuta. Ohjelmaan on varattu aikaa paikallisten asukkaiden tapaamiselle ja delegaation keskinäisille kokouksille. Matka huipentuu torstaina presidentti Putinin vierailuun ja esiintymiseen Jaltalla. Matkalle osallistuu myös todennäköisesti ainakin kahden venäläisen yrittäjäjärjestön edustajia. RBK:n lähteiden mukaan päätös delegaation matkasta on tehty vasta ”vähän aikaa sitten”.

Venäläisuutistoimiston haastatteleman politiikan asiantuntija Konstantin Kalatshevin mukaan delegaatiovierailun yhteydessä toteutettavilla tapahtumilla ja tapaamisilla on tarkoitus kasvattaa krimiläisten tulevaisuudenuskoa ja lojaalisuutta nykyhallinnolle. Samalla poliittinen eliitti demonstroi kansalaisilleen ”merkittävintä hankintaansa”.

– Tavoitteena on houkutella alueelle myös venäläisiä sijoittajia, sillä muualta ei Krimille investointeja heru, Kalatshev kommentoi.

Kalatshevin mukaan Krimin vierailu voi laajentaa länsimaiden pakotteiden kohteiksi joutuvien venäläispäättäjien määrää.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?