Twitter

PwC: Henkilöautojen myynti Venäjällä laskee 8-12 prosenttia

Konsulttiyhtiö PricewaterhouseCoopers on julkaissut uudet ennusteensa, joiden mukaan henkilöautojen myynti Venäjällä tulee tänä vuonna supistumaan 8 – 12 prosentilla. Vielä kuluvan vuoden alussa yhtiö ennusti vain kolmen prosentin hiipumista, venäläiset talouslehdet uutisoivat tiistaina.

Kahdeksan prosentin väheneminen myynnissä tarkoittaisi PwC:n mukaan 2,39 miljoonaa myytyä autoa vuonna 2014. Yhtiö pitää kuitenkin todennäköisempänä pessimistisempää skenaariota, jonka mukaan myynti vähenee 12 prosenttia ja jää 2,3 miljoonan henkilöautoon.

Pessimistisen arvion mukaan menekin vähenemisestä kärsivät ulkomaiset autonvalmistajat, joiden myynti vähenisi 20 prosentilla. Venäjällä valmistettujen venäläismerkkien myynti hiipuisi 16 % ja Venäjällä valmistettujen ulkomaalaisten automerkkien myynti laskisi viidellä prosentilla.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?