Twitter

IntAer-matkanjärjestäjä keskeytti toimintansa

Venäjän kahdenkymmenen suurimman matkanjärjestäjän joukkoon kuuluva IntAer-ryhmä on keskeyttänyt toimintansa, uutisoi Infox. Ryhmän verkkosivulla julkaistussa tiedotteessa kerrotaan toiminnan keskeyttämisen syyksi ”kysynnän ja ostokyvyn jyrkkä lasku, mikä liittyy valuuttakurssin jyrkkään nousuun ja negatiiviseen poliittiseen tilanteeseen”.

IntAer:lla on 30 miljoonan ruplan vakuutukset, samoin ryhmään kuuluvalla ja niin ikään toimintansa keskeyttäneellä IntAer Travelilla. Yhtiöt ovat ilmoittaneet vakuutusyhtiö RESO-Garantijalle, etteivät kykene vastaamaan sopimusten mukaisista velvoitteistaan asiakkaille ja tilaajille, kerrotaan tiedotteessa.

Tänä kesänä jo useampi venäläinen matkanjärjestäjä on joutunut vaikeuksiin ja ilmoittanut, ettei kykene vastaamaan velvoitteistaan. 16.7. näin teki pietarilainen Neva, 25.7. Roza vetrov Mir -yhtiö, 30.7. Ekspo-tur, 1. ja 2. elokuuta Ideal-tur ja Labirint. Labirintin toiminnan keskeyttämisestä joutuu kärsimään kaikkiaan 60 000 venäläismatkailijaa, sanoo Venäjän matkailuteollisuuden liiton Irina Tjurina RBC:lle. Yli 21 000 Labirintin asiakasta joudutaan tuomaan kotiin ulkomailta, ja matkan ostaneita mutta ilman sitä jääneitä on 40 000.

Lue myös:

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?