Twitter

Pakotteet purivat: Venäläinen lentoyhtiö keskeytti lentonsa

EU:n Ukraina-pakotteiden kohteeksi joutunut Dobroljot-halpalentoyhtiö lopettaa tilapäisesti kaikki lentonsa 4.8. alkaen, uutisoi 1prime.

”EU:n OOO Dobroljotiin kohdistamien talouspakotteiden käyttöönoton johdosta joukko eurooppalaisia yhteistyökumppaneita on ilmoittanut vetäytyvänsä velvoitteistaan lentoyhtiölle – ilma-alusten leasing-, huolto- ja vakuutussopimusten voimassaolo on mitätöity sekä evätty ilmailun navigointipalvelut. Ennennäkemättömän painostuksen kohteeksi jouduttuaan yhtiö joutuu keskeyttämään lentotoiminnan ja lippujen myynnin”, sanotaan yhtiön Aeroflotin kotisivuilla julkaisemassa tiedotteessa.

Yhtiö tiedottaa, että Moskova-Simferopol-Moskova ja  Moskova-Volgograd-Moskova -reiteille liput ostaneet matkustajat pääsevät Orenburg Air -yhtiön lennoille lippuihin kirjattuina päivinä. Samaraan, Permiin, Ufaan, Jekaterinburgiin, Surgutiin ja Kazaniin lipun ostaneet voivat hakea rahojensa palautusta täysimääräisesti.

Dobroljot on Aeroflotin 100% tytäryhtiö. Sen kalustossa on kaksi Boeing 737-800 NG-konetta ja yksi SSJ-100. Yhtiö suunnitteli kasvattavansa konekantaansa vuoden loppuun mennessä kahdeksaan Boeing 737-800 NG:hen. ITAR-TASSin mukaan molemmat Boeingit on nyt vuokrattu BBAM Aircraft Leasing and Management -yhtiöltä.

Dobroljot toteutti alkuvaiheessa vain Venäjän sisäisiä lentoja. Myöhemmässä vaiheessa yhtiön oli määrä alkaa lentää myös ulkomaille, mm. Kiovaan ja Istanbuliin. Yhtiön ensimmäinen lentoreitti oli Moskovasta Simferopoliin, joka sijaitsee Ukrainalta anneksoidulla Krimin niemimaalla.

Lue myös:

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?