Twitter

Uudelle matkustajakatamaraanille kaavaillaan myös Suomen-matkoja

Sredne-Nevskin telakalla on valmisteilla 150 paikkainen katamaraani. Sarjatuotantoon kaavaillulla katamaraanilla on tulevaisuudessa tarkoitus korvata osa Neva-joella nykyisin liikennöivästä aluskannasta. Katamaraanin on tilannut Venäjän kauppa- ja teollisuusministeriö.

Katamaraanien suunnitellaan liikennöivän Suomenlahden pohjukan ja Laatokan välisiä reittejä esimerkiksi Pietarhovin, Kronstadtin, Pietarin merisataman ja kaupungin keskustan välillä. Nykyisin reiteillä käytetään mm. jo vanhentuneiksi koettuja Meteor-luokan aluksia

Merikelpoista katamaraania suunnitellaan käytettäväksi myös Pietarin ja Kotkan välisessä liikenteessä, uutistoimisto ITAR-TASS uutisoi. Katamaraanin huippunopeus yltää 30 solmuun.

Sarjatuotannossa katamaraanin hinta on 200 miljoona rupla, eli reilut neljä miljoonaa euroa. Sarjan ensimmäinen alus lasketaan vesille vuonna 2015. Tällä hetkellä ei kuitenkaan ole tiedossa, tuleeko alus sarjavalmistukseen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?