Twitter

Pakotteet välttäneen Sberbankin osake nousi

Venäjän pörssien indeksit reagoivat Yhdysvaltain ja EU:n uusiin Ukraina-pakotteisiin nousulla lyhyeksi jääneen pudotuksen jälkeen, kirjoittaa Vedomosti. Keskiviikkona klo 12.08 Moskovan kansainvälinen valuuttapörssi oli noussut 2,08% 1398 pisteeseen ja RTS-pörssi 2,28% 1235 pisteeseen. Eräiden pakotelistalle joutuneiden kohteiden osakkeet olivat kuitenkin laskussa. Yhdysvaltain pakotelistalle joutuneen VTB:n osakkeet olivat klo 12 mennessä laskussa 0,42%, kauppapäivän alussa laskua oli 2,7%.

Pakotteilta välttyneen Sberbankin osakkeet nousivat samaan aikaan yleistasoa enemmän, 3,11%. Gazpromin osakkeet nousivat aamutunteina 2,41%, Lukoilin 2,07% ja Novatekin 3,93%. Kehitystä saattoi ruplan vahvistuminen suhteessa dollariin ja euroon. Dollari halpeni 15 kopeekalla 35,65 ruplaan ja euro 23 kopeekalla 47,78 ruplaan.

Asiantuntijoiden mukaan lasku jäi kauppapäivän alussa lyhytaikaiseksi sen johdosta, että uusiin pakotteisiin oltiin markkinoilla noraalisesti ja fyysisesti valmiita, niitä oli odotettu ja nyt tehdyt päätökset olivat jo mukana osakkeiden hinnoissa. Markkinat olivat näin ollen ennalta valmistautuneet tiukempiinkin pakotteisiin, ja Sberbankin jääminen pois listalta johti sen vahvaan nousuun. Lisäksi markkinat toimivat tutun ”myy huhujen ja odotusten nojalla, osta faktojen nojalla” -periaatteen mukaisesti, toteaa Vedomosti.

Venäjän pankkisektorin ulkoinen velka on noin 207 miljardin dollarin suuruinen (12,7% kaikista veloista). Tästä pankkien on Sberbank CIB:n analyytikkojen mukaan kuoletettava kuluvan vuoden loppuun mennessä 20,6 miljardia dollaria ja ensi vuonna 30 miljardia dollaria.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?