Twitter

Venäjän posti eBay-ostosten pikakotiinkuljettajaksi

Venäjän posti on tulossa ulkomaisista verkkokaupoista tehtyjen ostosten pikakotiinkuljetusmarkkinoille käytännössä ilman kilpailijoita, jotka on työnnetty valtion säädöksillä sivuun, kirjoittaa Fontanka. Monopolin partneriksi on ryhtynyt suosittu verkkokaupan areena eBay. Asiantuntijat toivovat, että muutkin etäkaupan osapuolet pääsevät osallisiksi verkkokaupan etuoikeuksista.

23.7. allekirjoitettu muistio Venäjän postin ja yhdysvaltalaisen eBay Inc:n välisestä yhteistoiminnasta tähtää ePacket-palvelun luomiseen. Sen ansiosta posti toivoo kykenevänsä optimoimaan eBaysta tilattujen tavaroiden toimitusajat.

eBayn vice president Wendy Jones toteaa Venäjän olevan yhtiön maantieteellisen laajentumisen ykkösmarkkina. Venäläiset tilaavat eBaysta päivittäin 90 000 tavaraa, mutta keskeinen ongelma ovat toimitusajat. Venäjän postin pääjohtaja Dmitri Strashnov lupaa ratkaista liikekumppanin mainitseman ongelman ja nostaa samalla postin rapissutta luottamustasoa yleisön keskuudessa.

Kiina on ensimmäinen maa, jonka kanssa toimitusaikataulujen suhteen ryhdytään aktiiviseen työhön. Tähtäimessä on keskimäärin viikon toimitusaika. Moskovalaisesta postitoimistosta moskovalaisasiakkaalle tavaran pitäisi ehtiä vuorokaudessa.

Viime vuoden alussa vain puolet kaupunkien välisistä normaaleista postilähetyksistä kulki aikatauluissa, Moskovan sisäisistä postilähetyksistä vain 3,5%. Merkittävällä viiveellä tulivat perille myös postin EMS-Russian Post -pikapalvelun kautta postitetut lähetykset, ja ajoissa toimitettujen lähetysten määrä on viime vuosina ollut laskussa.

Asiantuntijoiden mukaan sopimus saattaa ainakin osaksi saada Venäjän postin toteuttamaan suunnitelmansa ulkomaille perustettavista lajittelukeskuksista. Venäjän elektroniikka-alan vähittäiskaupan piirissä sopimuksen vaikutusta arvioidaan eri tavoin. Euroset-verkon presidentti Aleksandr Malis ei usko sopimuksen vakuttavan verkkokauppaan mitenkään:

– Tavaran saanti pari viikkoa lyhyemmällä toimitusajalla ei saa aikaan vallankumousta, Malis toteaa.

Svjaznaja-verkossa taas uskotaan toimitusajan olevan merkittävä tekijä lähivuosien verkkokaupassa ja toivotaan, ettei Venäjän posti pääse yksin nauttimaan valtiolta saamistaan kilpailueduista.

Verkkokaupan kilpailijatahot joutuivat ahtaalle Venäjällä vuoden alussa voimaan tulleiden säädösten johdosta. Venäjän tulli vaatii jokaisesta lähetyksestä erillisen selvityksen, alkuperäisen tilisiirtotiedon, ostosopimuksen ja jopa ostajan passin. Pääministeri Dmitri Medvedevin antaman määräyksen johdosta Venäjän posti vapautettiin kaikista näistä velvoitteista.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?