Twitter

Maitotuotteiden, kasvien ja kasvinosien tuonti Ukrainasta kielletään

Maitotuotteiden tuontikielto Ukrainasta Venäjälle astuu voimaan maanantaina 28.7.. Samasta päivästä alkaen kasvien ja kasvinosien tuonti Ukrainasta on kiellettyä käsi- ja ruumamatkatavarassa sekä postilähetyksinä. Molempien kieltojen takana on valvontavirasto Rosselhoznadzor.

Uutistoimisto Interfaxin mukaan maitotuotteiden tuonti kielletään lukuisten Venäjän eläinlääkintä- ja hygienianormien rikkomusten takia, mm. tetrasykliiniryhmään kuuluvien antibioottien käytön johdosta lypsykarjalla. Lisäksi on havaittu tapauksia, joissa maitotuotteiden bakteerimäärä ei ole vastannut vaadittuja normeja. Eniten näitä on havaittu maito- ja herajauheessa, joista valmistetaan juustoja. Kielto koskee kaikkia maitotuotteita, myös juustoja.

Venäjän tavarantoimittajarekisterissä on tällä hetkellä 10 ukrainalaista juuston ja muiden maitotuotteiden tuojaa. Jo aiemmin tuonti on kielletty 17 muun ukrainalaistoimittajan osalta. Aiemmat kiellot ovat peräisin huhtikuulta ja heinäkuun alusta. Rosselhoznadzorin mukaan Ukrainan elintarvikeviraston johto ei vastaa yhteydenottoihin.

Kasvisten tuontikielto johtuu ”lukuisista Venäjän lainsäädännön rikkomuksista ja ukrainalaisosapuolen tosiasiallisesta kieltäytymisestä neuvotteluista”, tiedottaa Rosselhoznadzor.

Vuoden alun jälkeen Ukrainasta on viraston mukaan yritetty tuoda 182 kertaa perunoita sekä hyöty- ja koristekasvien taimia ilman vaadittavia sertifikaatteja. Ukrainasta saapuvien matkailijoiden matkatavaroista on puolen vuoden aikana löydetty viittä karanteenin piiriin kuuluvaa kohdetta, tiedottaa Interfax.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?