Twitter

Pääomaa karkasi Venäjä-rahastoista ennätysmäärä puoleen vuoteen

Viikon 17.-23.7.2014 aikana venäläisyhtiöiden osakkeisiin suuntautuneista rahastoista pakeni pääomia 172 miljoonaa dollaria eli ennätysmäärä sitten tammikuun, siteeraa uutistoimisto 1prime EPFR:n tietoja.

Pääomapako jatkuu viidettä perättäistä viikkoa, joiden aikana rahaa on poistunut rahastoista yhteensä 440 miljoonaa dollaria. Viime viikolla lyötiin huhtikuun ennätys pääomapaon yltäessä 96 miljoonaan dollariin.

Rahaa lähti miltei yhtä paljon perinteisistä rahastoista (87 miljoonaa dollaria) ja ETF-rahastoista (86 miljoonaa dollaria), todetaan Uralsib Capital -sijoitusyhtiön tiedotteessa. Yhtiön analyysiosaston varajohtaja Vjatsheslav Smoljaninov ei ihmettele tilannetta:

– Venäjän talouden tila ja Venäjän markkinatoimijoiden mielialat ovat alamaissa mahdollisten uusien pakotteiden uhatessa EU:n, USA:n ja muiden maailmanvaltojen taholta. Vie muutamia viikkoja, ennen kuin potentiaalisia kokonaistappioita voidaan kunnolla arvioida, Smoljaninov sanoo 1prime-uutistoimistolle.

– Samaan aikaan arviot venäläisyhtiöistä ovat tulleet houkuttelevammiksi, ja seuraavien parin viikon osinkovirran pitäisi myötävaikuttaa markkinoiden vakiintumiseen lyhyellä aikavälillä, Smoljaninov jatkaa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?