Twitter

Sobjanin: metroturman syy huono työkuri ja piittaamattomuus

Moskovan pormestari Sergei Sobjanin sanoi sunnuntaina Rossija 1 -tv-kanavan haastattelussa, että Moskovan metron tiistainen turma johtui puutteista työkurissa ja yksittäisten työntekijöiden piittaamattomuudesta. Sobjanin antoi lausunnon osallistuessaan maanalaisen vaurioituneen rataosuuden ensimmäiseen testiajoon.

Onnettomuus vaati 22 kuolonuhria ja 129 eriasteisesti vammautunutta henkilöä joutui sairaalahoitoon.

Sobjanin muistutti, että heti onnettomuuden jälkeen yhtenä mahdollisena onnettomuuden syynä esitettiin versio, jonka mukaan raideosuuden käsiasetinvaihteissa olisi ollut vikaa. Tutkinnan nojalla on tällä hetkellä pidätetty kaksi maanalaisen työntekijää epäiltynä onnettomuuteen johtaneesta toiminnasta. Tiemestari Valeri Bashkatov ja tiemestarin apulainen Juri Gordov olivat vastuussa useiden urakoitsijoiden ja aliurakoitsijoiden rataosuudella toukokuun lopulta asti valmistelemasta vaihdetyöstä. Venäjän tutkintakomitea olettaa, että työt oli tehty virheellisesti: käsiasetinvaihteen osoitin oli kiinnitetty tavallisella kolmemillisellä rautalangalla, joka meni poikki. Tutkintakomitean mukaan juuri tämä johti junan suistumiseen raiteilta.

– Muutaman tunnin sisällä tarkastettiin satoja samantyyppisiä vaihteita muilla osuuksilla. Luojan kiitos niistä ei ollut huomautettavaa, kaikki olivat kunnossa, sanoi pormestari.

Pormestari kertoi, että kaupunginjohto on päättänyt suorittaa ylimääräisen  tarkastuksen maanalaisen kaikissa teknisissä ja organisatorisissa yksiköissä odottamatta tutkintalautakunnan työn tulosten valmistumista. Hän mainitsi myös eräiden maanalaisen huollosta vastaavien työntekijöiden erottamisen olevan tekeillä. Myös maanalaisen talous tarkastetaan varojenkäytön tehokkuuden varmistamiseksi. Sobjaninin lausuntoa referoi RBC.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?