Twitter

Viranomaiskäyttöön kotimaisia autoja, lääkintäteknologian tuontiin rajoituksia

Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev allekirjoitti eilen hallituksen asetuksen, joka kieltää ulkomaisten autojen ja autotarvikkeiden hankinnan valtion ja paikallishallinnon käyttöön, uutisoi 1prime. Rajoitus ei kuitenkaan koske Venäjällä koottavia ulkomaisia automerkkejä, mikäli tuotannon paikallisuusastetta koskevat ehdot täyttyvät, totesi varapääministeri Arkadi Dvorkovitsh.

Valtion ja paikallishallinnon käyttöön vaadittava autojen tuotannon paikallisuusaste riippuu yrityksestä: alkuun se on 30-40% välillä mutta nousee 60-70%:iin vuoteen 2018 mennessä. Yhtiöillä on siis mahdollisuus nostaa tuotantonsa paikallisuusastetta, totesi Dvorkovitsh kiistäen samalla kilpailuehtojen tiukentumisen muutoksen johdosta.

Venäjän hallitus aikoo niin ikään rajoittaa maahantuontia sellaisen terveydenhoitoalan teknologian osalta, jota valmistetaan myös Venäjällä, kertoo 1prime.

– Lääketieteen teknologiateollisuutemme on todella noussut jaloilleen 10-15 vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna. Venäjällä valmistetaan valtavia määriä terveydenhoitoalan laitteistoa, mutta se ei tarkoita, että meidän pitää kieltäytyä siitä, mitä maassamme ei ole, sanoi pääministeri Medvedev eilisessä neuvottelukokouksessa.

Varapääministeri Dvorkovitshin mukaan luettelo tuontirajoitusten kohteeksi joutuvasta teknologiasta on vielä käsiteltävänä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?