Twitter

Moskovan metro-onnettomuuden syytä selvitetään

Tiistaiaamuna 15.7. Moskovan metron ”sinisellä” Arbatsko-Pokrovskaja-linjalla tapahtuneen onnettomuuden kuolonuhrien määräksi ilmoitettiin tiistai-iltapäivänä 20. Vammautuneita on hätätilaministeriön mukaan 161, tiedottaa RIA Novosti. Sairaalahoitoon on toimitettu 118 ihmistä, joista puolet vakavasti vammautuneita.

Aiempien tietojen vastaisesti junan kuljettaja ei menehtynyt onnettomuudessa vaan on sairaalahoidossa. Onnettomuus tapahtui tiistaiaamuna klo 8.39 noin 200 metrin päässä Slavjanski bulvar -asemalta Park Pobedy -aseman suuntaan. Voimakkaan jarrutuksen seurauksena junan kolme vaunua suistui raiteilta.

Ensimmäiset palo- ja pelastusyksiköt olivat paikalla kuuden minuutin kuluttua onnettomuudesta, ja satojen tunneliin loukkuun jääneiden ihmisten evakuointi käynnistyi, kertoo Lenta. Osa uhreista jouduttiin irrottamaan junan vääntyneistä rakenteista. Suurin osa uhreista ja vammautuneista oli silminnäkijähavaintojen mukaan ensimmäisen vaunun matkustajia.

Onnettomuuden syyksi mainittiin aluksi sähkökatko, mutta muitakin arveluja syistä on esitetty. Viranomaiset kiistivät terroriteon mahdollisuuden pian onnettomuuden jälkeen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?