Twitter

Pietarilaisten keskipalkka laski huhtikuussa

Pietarin tilastovirasto Petrostat julkaisi tilastoja pietarilaisten keskipalkoista. Petrostatin mukaan keskipalkat laskivat huhtikuussa edelliseen kuukauteen verrattuna -1,5%, mutta olivat 4,7% korkeammalla tasolla verrattuna huhtikuuhun 2013, verkkolehti Fontanka.ru uutisoi.

Eri ammattiryhmistä pienimmät keskipalkat olivat hotelli- ja ravintola-alalla, joilla yllettiin vain 55% keskipalkkoihin koko kaupungin keskipalkasta. Alle kaupungin keskipalkkojen jäätiin myös vähittäiskaupassa (71,9%), maataloudessa (79,4%) rakennusteollisuudessa (79,4%), koulutus- ja opetustoimessa (81,5%) ja terveydenhuollossa (92,3%).

Kaupungin keskipalkkoja korkeampia keskipalkkoja nautittiin mm tuotantotalouden aloitta (+5,4% kaupungin keskipalkasta), kunnallistaloudessa (+6,2%), valtionhallinnossa ja puolustusaloilla (-10,9%), liikenteessä (+14,7%), finanssialoilla (+78,3%) ja kaivannaisteollisuudessa (+149,9%).

Kaivannaisteollisuuden viralliset keskipalkat huhtikuussa 2014 olivat noin 2120 euroa kuukaudessa ja finanssisektorilla 1520 euroa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?