Twitter

Myyntiveron käyttöönottoa harkitaan

Venäjän hallitus selvittää alueille myönnettävän myyntiveron perintäoikeuden käyttöönottomahdollisuuksia. Myyntivero olisi suuruudeltaan enintään 3%, sanoo valtiovarainministeri Anton Siluanov.

Myyntiveron käyttöönotto voisi tuoda budjettiin noin 200 miljardia ruplaa, arvioi Siluanov. – Aikaisemman kokemuksen nojalla tällaisen veron perintä keskittyisi sen tyyppisille suurille alueille kuin Moskova, Pietari ja Moskovan alue, sanoi Siluanov 1prime-uutistoimiston uutisen mukaan.

Syyskuun 2012 lopulla tuolloinen talouskehitysministeri Andrei Belousov kertoi ministeriön vastustavan arvonlisäveron korvaamista myyntiverolla, mutta pitävän mahdollisena myyntiveron käyttöönottoa arvonlisäveron lisäksi eräissä federaatiosubjekteissa, muistuttaa RBC.

Myyntivero on ollut Venäjällä käytössä kahdesti aiemmin, 5% suuruisena vuonna 1991, jolloin sen tarkoitukseksi kerrottiin vähävaraista väestönosaa tukevien talousohjelmien rahoitus sekä rahaliikenteen tasapainottaminen, ja 0-5% suuruisena alueiden päätäntävallalla vuosin 1998-2003. Perustuslakioikeus asettui vastustamaan myyntiveroa vuonna 2003 katsoen sen olevan henkilöyrittäjien oikeuksien vastainen. Vero poistettiin käytöstä vuoden 2004 alusta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?