Twitter

Uusi tupakkalaki karkottaa ravintoloiden asiakkaita, mutta vain hetkellisesti

Venäjän asteittain voimaan astuvan uuden tupakkalain mukaan tupakointi kielletään kesäkuun alusta lähtien kokonaan kahviloissa, baareissa, ravintoloissa ja hotelleissa. Ravintoloitsijoiden arvioiden mukaan tupakointikielto tulee vähentämään asiakasmääriä, mutta vain alkuvaiheessa, kirjoittaa verkkolehti Rambler.

Verkkolehden haastattelemien ravintola-alan edustajien mukaan tupakointikielto vähentäisi kahviloiden, ravintoloiden ja baarien asiakasmääriä noin 5-15%, mutta länsimaissa voimaan astuneiden vastaavien kieltojen osalta voidaan päätellä, että asiakaskato jää vain väliaikaiseksi. Asiakaskadon ennustetaan lisäksi osuvan vasta kesän jälkeiselle ajalle, kun ravitsemusliikkeet sulkevat terassinsa: Uusi tupakkalaki ei nimittäin kiellä terassitupakointia.

Ramblerin haastattelemista ravintoloitsijoista asiakaskatoa pelkää mm. kahvilaketjuCoffee House, jonka kävijöistä noin 60% on tupakoitsijoita. Muissa ravitsemusliikkeissä tupakoitsijoiden osuuden arvioidaan vaihtelevan 30% ja 60% välillä.

Sen sijaan hotelliyrittäjät eivät usko tupakointikiellon vaikuttavan asiakasmääriinsä. Suuri osa isoimmista hotelliketjuista on jo kieltänyt tupakoinnin hotellihuoneissaan ja osoittanut tonteiltaan erillisiä paikkoja tupakointia varten.

Venäjän uusi tupakkalaki astui voimaan viime vuoden keväällä. Sen ensimmäisessä vaiheessa tupakointi kiellettiin mm. koulujen ja oppilaitosten, kulttuuri- ja urheilukompleksien, uimarantojen, lasten leikkipaikkojen ja sairaaloiden alueella.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?