Twitter

Venäjän parlamentti hyväksyi muutokset lakiin kaksoiskansalaisuudesta

Venäjän parlamentin alahuone on hyväksynyt tiistaina toisessa käsittelyssään muutoksia kansalaisten kaksoiskansalaisuutta koskevaan lakiin. Muutosten myötä kansalaisten on annettava Venäjän maahanmuuttovirastolle ilmoitus kaksoiskansalaisuuden saamisesta. Asiasta uutisoi tiistaina uutistoimisto ITAR-TASS.

Lakimuutoksen mukaan ilmoituksen antamiselle varataan 60 vuorokautta siitä, kun kansalainen on saanut jonkun muun valtion kansalaisuuden. Ilmoitusvelvollisuutta terästetään uhkasakolla, joka voi suurimmillaan olla noin 4300 euroa.

Lakimuutos koskee ainoastaan sellaisia kaksoiskansalaisuuden hankkineita venäläisiä, jotka asuvat pysyvästi Venäjällä. Ilmoitusvelvollisuus ei siis ulotu ulkomailla pysyvästi asuviin kaksoiskansalaisuuden saaneisiin venäläisiin.

Lakimuutoksen alullepanija, LDPR puolueen kansanedustaja Andrei Lugovoi, perusteli lakimuutoksen tarpeellisuutta mm. sillä, että ulkomaan kaksoiskansalaisuuden omaaminen ”heikentää Venäjän kansalaisuuden merkitystä ja suhtautumista omaan kotimaahan”. Lugovoin mukaan lakimuutos on erityisen tärkeä tilanteessa, jossa Venäjä joutuu kohtaamaan ”lännen aggressiivista painostusta”, ITAR-TASS uutisoi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?