Twitter

VTsIOM: Putinin kannatus historiallisen korkealla

Tutkimuslaitos VTsIOM:in tekemän kyselyn mukaan presidentti Vladimir Putinin ja valtapuolue Yhtenäisen Venäjän kannatus on historiallisen korkealla.

VTsIOM:in 10.-11. toukokuuta tekemän kyselyn mukaan presidentti Putinin toimintaa kannattaa nyt lähes 86% venäläisistä. Tutkimuslaitoksen mukaan historiallisen korkea kannatus selittyy Ukrainan tilanteella sekä 9. toukokuuta juhlitun Voiton päivän vaikutuksella, verkkolehti Lenta.ru uutisoi.

Putinin kannatus on kasvanut jo viidettä kuukautta peräkkäin. Vuoden alusta kannatus on kasvanut peräti kolmanneksella 60,6 prosentista tammikuussa 85,9 prosenttiin toukokuussa.

Putinin kannatuksen nousu on heijastunut myös valtapuolue Yhtenäiseen Venäjään, jota VTsIOM:in mukaan kannattaa nyt 60,4 prosenttia venäläisistä. Puolueen kannatus oli näin korkealla viimeksi kuusi vuotta sitten.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?