Twitter

Moskovan Yleisvenäläiselle näyttelykeskukselle palautettiin sen historiallinen nimi

Yleisvenäläiselle näyttelykeskukselle (VVTs) on palautettu sen alkuperäinen nimi ”Kansantalouden saavutusten näyttely”, eli VDNH. Nimenmuutos rekisteröitiin keskiviikkona Venäjän yritysrekisteriin, sanomalehti Izvestia uutisoi.

Näyttelykeskukselle päätettiin palauttaa sen alkuperäinen nimi kaupunkilaisten keskuudessa järjestetyn Internet-äänestyksen jälkeen. Äänestyksessä alkuperäisen nimen palauttamisen kannalla oli 90% äänestäneistä. Moskovan kaupunginjohtaja Sergei Sobjanin lupasi, että alkuperäisen nimen palauttamisen myötä myös itse näyttelyalue aiotaan palauttaa sen alkuperäiseen loistoonsa.

Moskovan kaupungista tuli näyttelyalueen ainoa osakas sen jälkeen kun presidentti Vladimir Putin siirsi viime vuonna määräyksellään yhtiön kokonaan Moskovan kaupungin omistukseen. Aiemmin valtio omisti 70 prosenttia näyttelyalueen omistavan yhtiön osakkeista.

Näyttelyalue perustettiin vuonna 1939 ja nykyisen nimensä se sai vuonna 1959. Vuonna 1992 näyttelyalueen nimi vaihdettiin Yleisvenäläiseksi näyttelykeskukseksi, mutta tähän saakka useimmat moskovalaiset ovat kutsuneet aluetta VDNH:ksi. Alue on suosittu vapaa-ajanviettopaikka.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?