Twitter

Krimille lentäviä yhtiöitä tuetaan

Venäjän liikenneministeriö suunnittelee lentoyhtiöiden ulkomaanlento-oikeuden sitomista niiden osallisuuteen Krimille suuntautuvien lentojen tukiohjelmaan. Varaliikenneministeri Valeri Okulov on kertonut asiasta lentoyhtiöiden edustajille lentokuljetuksia Krimille käsitelleen neuvottelukokouksen epävirallisessa osuudessa. Vedomosti-lehti on saanut tiedon kahdelta lentoyhtiöitä lähellä olevalta taholta.

Vedomostin lentokenttälähteen mukaan Okulovin suunnitelmasta on myös informoitu Venäjän presidentti Vladimir Putinia. Varaministeri Okulov johtaa virastojen välistä komiteaa, joka päättää yhtiöiden ulkomaanlento-oikeuksista. Komitea kokoontuu lähes kuukausittain, mutta uuden säännöksen voimaantulon aikataulusta ei ole tietoa. Liikenneministeriöön tiiviit yhteydet omaava lähde kertoo, että muodollisesti oikeus ulkomaanlentoihin sidotaan osallisuuteen ”sosiaalisesti merkittäviin projekteihin Venäjän alueella”, mikä merkitsee käytännössä Krimin-lentoja.

Ilmailulaitos Rosaviatsija ilmoitti eilen aloittavansa lentoyhtiöiden kanssa neuvottelut valtion tukemista matkustajakuljetuksista Krimin Simferopoliin. Tukiohjelman myötä tarjotaan merkittäviä alennuksia matkalippuihin 17 Venäjän kaupungista lennettäville reiteille 1.6.-31.10. välisenä aikajaksona. Kaupungit sijaitsevat Koillisessa, Volgan, Uralin ja Siperian federaatiopiirissä.

Moskovaa ja Pietaria tukiohjelma ei koske, mutta presidentti Putinin Krimin-matkailua koskevan vetoomuksen jälkeen Aeroflot on lisännyt Moskovasta Simferopoliin suuntautuvia lentoja 14:sta 56:een viikossa ja laskenut tariffeja, kirjoittaa Vedomosti.

Salasana hukassa?