Twitter

Piraattikirkko sai virallisen hyväksynnän Venäjällä

Venäjän Piraattikirkko on hyväksytty viralliseksi uskonnolliseksi organisaatioksi Venäjällä. Hyväksynnän myötä Piraattikirkolla on nyt oikeus kerätä lahjoituksia ja harjoittaa uskonnollisia tapojaan, venäläinen verkkolehti Lenta.ru uutisoi maanantaina.

Asiasta kertoi tiedotusvälineille Venäjän Piraattikirkon perustaja Vladislav Petrushenko.

– Koska temppelimme on Internet, kaikki rajoitukset sen sisällön vapaasta ja esteettömästä levittämisestä sotivat uskoamme vastaan. Erityisesti tämä koskee kaikenlaista tiedon kopioinnin rajoittamista, Petrushenko kommentoi Lentalle.

Piraattikirkon jäsenet itse kutsuvat uskontoaan ”copyuskoksi”. Kirkon kaanoneiden mukaan oikeus Internetin sisältämään Informaatioon on pyhää, kuten myös sen kopiointi ja muokkaaminen. Kirkon mukaan pyhin informaation muoto on ”copymiksaus”, eli uuden tiedon synnyttäminen olemassa olevaa tietoa yhdistellen. Piraattikirkkolaiset uskovat ”copymiksauksen” laajentavan tiedon määrää ja edesauttavan näin tieteen ja teknologian kehitystä.

Parodisia piirteitä sisältävistä uskontokunnista Venäjälle on viime aikoina perustettu myös mm. Lentävään Spagettihirviöön uskovien pastafarilaisten kirkko.

2 kommenttia

  1. lars Vastaa kommenttiin

    Oikeammin yhtä uskottava kuin mikä tahansa uskonto.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?