Twitter

Venäläismatkailijat jättivät Kreikkaan miljardi euroa

Venäläiset turistit jättivät kreikkaan vuonna 2013 yhteensä miljardi euroa, mikä on 42% enemmän kuin vuonna 2012. Asiasta kertoi Kreikan matkailuorganisaation johtaja Christos Pallis esiintyessään Ateenassa järjestetyssä Kreikkalainen foorumi -matkailutapahtumassa.

Palliksen mukaan Kreikassa vieraili vuonna 2013 yhteensä 1,4 miljoonaa venäläisturistia. Venäläismatkailu Kreikkaan kasvoi merkittävästi, sillä vuonna 2012 maassa vieraili 875 000 venäläistä. Yhteensä Kreikassa kävi 15,5 miljoonaa ulkomaalaista matkustajaa vuonna 2012.

Kreikan matkailuorganisaation johtajan mukaan Kreikka on kolmanneksi suosituin aurinkolomakohde venäläisten keskuudessa. Sekä paikalliset matkailualojen yrittäjät että viranomaiset pyrkivät edesauttamaan venäläismatkailun kasvua. Esimerkiksi viisumihakuun liittyviä prosesseja on yksinkertaistettu: Christos Palliksen mukaan venäläisturistit voivat saada Schengen-monikertaviisumin nopeimmillaan 48 tunnissa hakemuksen jättämisestä.

Vertailun vuoksi venäläiset tekivät viime vuonna Suomeen yhteensä 5,2 miljoonaa matkaa ja käyttivät täällä rahaa 1,2 miljardia euroa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?