Twitter

Ex-kansanedustaja tunnusti osallisuutensa Galina Starovoitovan murhaan

Ex-kansanedustaja Mihail Glustshenko on tunnustanut olleensa osallisena kansanedustaja Galina Starovoitovan murhassa. Asiasta kertoi verkkolehti Fontankalle Glustshenkon asianajaja Aleksandr Afanasjev perjantaina. Glustshenko paljasti myös toisen tekijän nimen, mutta tutkinnallisista syistä tekijän henkilöllisyyttä ei vielä tiedoteta julkisuuteen.

Mihail Glustshenko tunnusti tekonsa torstaina järjestetyssä oikeudenkäynnissä. Glustshenkoa vastaan nostettiin syytteet Starovoitovan murhasta viime vuoden loppupuolella. Glustshenkon osallisuuden murhaan paljasti saman tapauksen johdosta pidätetty henkilö. Mihail Glustshenko on ollut pidätettynä jo vuodesta 2009 lähtien erääseen toiseen rikostapaukseen liittyen.

Kansanedustaja Galina Starovoitova murhattiin kotitalonsa edustalle Pietarissa 21. marraskuuta 1998. Osallisuudesta murhaan on tähän mennessä tuomittu yhteensä seitsemän henkilöä.

Mihail Glustshenko toimi Venäjän parlamentin kansanedustajana vuosina 1995 – 2000 LDPR-puolueen parlamenttiryhmässä. Glustshenkon nimi on liitetty pahamaineiseen, Pietarissa 1990- ja 2000-luvuilla vaikuttaneeseen Tambovin rikollisryhmään.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?