Twitter

Alkoholinkulutusta pyritään vähentämään kolmanneksella

Venäjän hallitus on vahvistanut terveydenhuollon valtionohjelman vuoteen 2020 saakka. Ohjelma tähtää mm. väestön terveyden kohentamiseen. Tavoitteena on alentaa alkoholinkulutusta merkittävästi, noin kolmanneksella, uutisoi Lenta. Ohjelmaan on kirjattu alkoholinkulutuksen lasku henkeä kohti kymmeneen litraan etyylialkoholina ja tupakoivien osuuden supistaminen neljännekseen aikuisväestöstä ja 15%:iin nuorisosta.

Alkoholinkulutus Venäjällä supistui viime vuonna 13% edellisvuotisesta. Keskikulutus oli vuonna 2013 noin 13,5 litraa henkeä kohti, kun se vuonna 2012 oli 15,6 litraa. Maan väestöstä tupakoi kyselytutkimusten mukaan 28%, näistä valtaosa poltti vähintään puoli askia päivässä.

Kahteen vaiheeseen jaetun ohjelman toteutus vaatii kaikkiaan 26 biljoonaa ruplaa, joista valtaosa tulee federaation sairausvakuutusrahastosta ja federaatiosubjektien budjeteista. Federaation budjetista ohjelmaan suunnataan 2,5 biljoonaa ruplaa. Ohjelmassa tähdätään terveydenhuoltopalvelujen laadun nostamiseen ja tasa-arvoisiin hoitomahdollisuuksiin kaikilla federaation alueilla. Terveydenhuoltoalan henkilöstön työn arvostusta on tarkoitus nostaa mm. palkkoja korottamalla.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?