Twitter

Asiantuntija: ”Pavel Durovin pitäisi muuttaa Suomeen”

”Venäjän Facebookin” eli VKontakten perustaja Pavel Durov poistui viime tiistaina Venäjältä sen jälkeen kun hänet oli erotettu perustamansa yhtiön toimitusjohtajan tehtävästä. Torstaina Facebook-sivuillaan Durov kertoi etsivänsä uutta kotimaata, jossa voisi jatkaa Internet-projektejaan.

Facebook-viestissään Durov luetteli kriteereitä, jotka uuden kotimaan olisi täytettävä. Viestissään hän pyysi lukijoitaan tekemään ehdotuksia kriteereihin sopivista valtioista.

– Me rakastamme vapautta, luotettavaa oikeuslaitosta, kevyttä valtionhallintoa, vapaata markkinataloutta, puolueettomuutta ja kansalaisoikeuksien kunnioittamista, Durov kirjoittaa.

Facebook-viestin kommenteissa Duroville ja hänen seurueelleen on ehdotettu uudeksi kotipaikaksi useimmin mm. Kanadaa, Singaporea, Irlantia, Thaimaata, Australiaa, Latviaa, Viroa ja Ukrainaa. Venäläisen verkkolehti Gazeta.ru:n haastatteleman asiantuntijan mukaan Durovin pitäisi kuitenkin asettua Suomeen.

– Paras vaihtoehto olisi Suomi. Maa sijoittuu kärkeen useimmissa sananvapautta, yrittämisen vapautta ja rauhantahtoisuutta vertailevissa selvityksissä. Lisäksi Suomesta ”on vain kivenheitto” Pavel Durovin kotikaupunkiin Pietariin, taloustieteilijä Vadim Novikov kommentoi verkkolehdelle.

Novikov pitää epätodennäköisenä, että Durov asettuisi startup-yrittäjän näkökulmasta luontevimmalta kuulostavaan vaihtoehtoon, eli Kalifornian piilaaksoon.

– Snowdenin paljastusten jälkeen voisin kuvitella, että Durov valitsee mieluummin sellaisen valtion, jossa saa olla turvallisuuspalveluilta rauhassa, toteaa Novikov.

Venäjän suosituimman sosiaalisen verkoston VKontakten perustaja Pavel Durov lähti Venäjältä sen jälkeen kun hänet oli erotettu yhtiön toimitusjohtajan tehtävistä maanantaina. Durov itse pitää erottamistaan laittomana ja kertoo sen johtuneen turvallisuuspalvelun painostuksesta. Facebook-profiilissaan torstaina julkaisemassa viestissään Durov ilmoitti etsivänsä nyt uutta kotimaata, jossa jatkaa työtään. Durovin mukana Venäjältä poistui 12 ohjelmoijaa.

Viime aikoina Pavel Durov tiimeineen on keskittynyt uuden pikaviestipalvelu Telegramin kehitystyöhön.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?