Twitter

Näitä asioita venäläiset ovat kysyneet Putinilta

Venäjällä järjestettiin viime viikolla perinteiseksi muodostunut Suora linja -niminen lähetys, jossa kansalaisille tarjotaan mahdollisuus esittää presidentti Vladimir Putinille kysymyksiä suorassa televisiolähetyksessä. Eräiden ennakkoarvailujen vastaisesti kyselytunti ei tänä vuonna kestänytkään ennätyksellisen pitkään, vaan lähetyksen pituus jäi ”vain” kolmen tunnin ja 55 minuutin mittaiseksi, eli noin tuntia lyhemmäksi kuin viime vuonna.

Vuosina 2001 – 2014 lähetyksiä on järjestetty yhteensä 12 kertaa. Verkkolehti Lentan laskelmien mukaan lähetyksissä on koko niiden historian aikana esitetty yhteensä 885 kysymystä ja lähetysten yhteiskesto on ollut 2448 minuuttia, eli lähes 41 tuntia.

Viime viikon kyselytunnilla ehdittiin esittää yhteensä 81 kysymystä, joista peräti 35 liittyi Krimiin ja Ukrainan tilanteeseen. Kyseisestä aiheesta tulikin ylivoimaisesti suosituin yhdessä lähetyksessä eniten kysymyksiä herättäneistä aiheista. Aiemmin suosituimman yksittäisen aiheen kysymysennätys liittyi oppositioon ja mielenosoituksiin, joista vuoden 2011 lähetyksessä esitettiin yhteensä 15 kysymystä.

Kyselytunnin historian aikana kysymyksiä on esitetty eniten kansalaisten arkea lähimpänä olevista aihepiireistä, eli: palkoista, eläkkeistä ja sosiaaliavustuksista (yhteensä 68 kysymystä); asumisesta ja infrastruktuurista (57) ja omaan henkilökohtaiseen elämään liittyvistä aiheista (56). Viime vuonna suosituimmaksi aihepiiriksi nousi byrokratia ja korruptio, joka kirvoitti yhteensä kymmenen kysymystä.

Suora linja - kysymykset

Verkkolehti Lenta.ru keräsi vuosien varrelta yllättävimpiä ja kummallisimpia Suora linja lähetyksissä luettuja kysymyksiä:

  • Mitä pitäisi vielä tehdä, että kaikki toiveet toteutuisivat ja että kaikki eläisivät hyvin ja olisivat terveitä ja onnellisia? (2006)
  • Mistä voi ostaa joulukuusen? (2008)
  • Pitääkö paikkansa, että te lupasitte vetää Saakashvilin munistaan hirteen? (2008)
  • Saako täällä esittää typeriä kysymyksiä? (2009
  • Haluatteko elää ikuisesti? Jos teitä kiinnostaa tulla planeetta Maan ikiaikaiseksi asukkaaksi, soittakaa alla olevaan numeroon. (tekstiviestikysymys, 2009)
  • Milloin stand-up koomikot lopettavat irvailemasta anopeille? (2010)
  • Luuletteko olevanne shamaani? (2010)
  • Miksi Sarapaulissa kaikki asiat ovat päin per*****? (2011)
  • Jokaisella tapaamisella te tiedätte, että minä keskustelen teidän kanssanne. Minä säälin teitä. Miksi? (2013)
  • Laillistetaanko marihuana Venäjällä? (2013)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?