Twitter

Krimille puuhataan uhkapelivyöhykettä

Valtakunnanduuman käsittelyyn on tuotu presidentin lakialoite rahapelivyöhykkeen luomisesta Venäjään liitetylle Krimille, uutisoi RBC duuman verkkosivujen tiedotteen nojalla. Mikäli laki hyväksytään, Venäjä saa viidennen rahapelivyöhykkeen. Tällä hetkellä uhkapelitoiminta on sallittua Venäjän federaatiossa ainoastaan Altain, Krasnodarin ja Primorskin aluepiireissä sekä Kaliningradin alueella.

Vyöhykkeen rajat jäisivät paikallisten valtaelinten määriteltäviksi. Krimin tasavallan vt. johtaja Sergei Aksjonov on aiemmin ottanut kantaa rajatun pelivyöhykkeen luomisen puolesta niemimaan alueelle.

Uhkapelivyöhykkeen perustamismahdollisuus oli esillä Venäjän tiedotusvälineissä jo maaliskuun lopulla. Vyöhykkeen perustamisen keskeiseksi syyksi katsottiin Moskovan pyrkimys minimoida liitosalueen vaatimat budjettikulut. Uhkapelivyöhykkeen toteutuessa Krim voitaisi julistaa erityistalousalueeksi Kaliningradin alueen tapaan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?