Twitter

Venäjä tuomitsee voimatoimet Itä-Ukrainassa

Ukrainan ulkoministeri Arsen Avakov ilmoitti sunnuntaiaamuna Facebook-tilillään Ukrainan käynnistäneen terrorisminvastaisen operaation Slavjanskissa, missä Venäjä-mieliset mielenosoittajat valtasivat eilen miliisiaseman, uutisoi Kommersant.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov keskusteli lauantaina puhelimitse Ukrainan ulkoministeri Andrei Deshtshitsan kanssa Itä-Ukrainan tilanteesta. Lavrov kehotti Kiovaa pitäytymään rauhanomaisissa keinoissa ja ilmoitti, ettei Venäjä voi hyväksyä voimatoimia protestien hajottamisessa. Deshtshitsa vaati Venäjää lopettamaan elintensä provokaatiotoimet alueella. Lavrov vastasi, ettei syytöksille Moskovaa vastaan ole mitään perusteita ennen kuin esitetään konkreettisia faktoja, raportoi RBC.

Lavrov torjui myös Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerryn väitteet Venäjän provosoivasta roolista Itä-Ukrainan tapahtumissa. Lavrovin mukaan Ukrainan kriisi johtuu siitä, että Kiovan hallitus ei huomioi venäläisväestön ja venäjänkielisen väestön laillisia tarpeita ja etuja.

Venäjän ulkoministeriön virallinen edustaja Aleksandr Lukashevits ihmettelee puolestaan Yhdysvaltain lausuntoja, joiden mukaan 17.4. Genevessä pidettäväksi suunnitellusta Venäjän, Ukrainan, USA:n ja EU:n tapaamisesta olisi jo tehty lopullinen päätös. Lukashevits toteaa, ettei tapaamisen asialistasta tai muodosta ole päästy yhteisymmärrykseen, kertoo RBC.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?