Twitter

Sensuurinvastainen mielenosoitus jäi vaisuksi

Moskovassa sunnuntaina järjestetty opposition mielenosoitus tiedotusvälineiden sensuuria vastaan keräsi poliisin mukaan vain tuhatkunta osallistujaa. Järjestäjienkin mukaan väkeä oli Saharovin valtakadulla vain kolmisen tuhatta, vaikka lupa oli haettu 50 000 osallistujalle, kirjoittaa Kommersant.

Mielenosoituksessa esiintyivät mm. kirjailijat Dmitri Bykov ja Ljudmila Ulitskaja, näyttelijä Lija Ahedzhakova ja toimittaja Vladimir Kara-Murza nuorempi. Puhujat kertoivat vastustavansa tiedotusvälineisiin Ukrainan tapahtumien uutisoinnin yhteydessä kohdistettua painostusta. Lavan luo kokoontui muutamia satoja RPR-Parnas- puolueen ja Solidaarisuus-järjestön tunnuksia kantavia ihmisiä. Ryhmä nuoria miehiä levitti mielenosoituksessa julisteen, jossa järjestäjiä syytettiin pettureiksi, mutta heidät poistettiin paikalta.

Mielenosoituksessa myönnettiin tiedotusvälineiden edustajille, mm. television ykköskanavan uutisankkuri Jekaterina Andrejevalle ja Russia Today -uutistoimiston pääjohtaja Dmitri Kiseljoville antipalkintoja sinisilmäisyydestä ja lahjakkaimmista valheista.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?