Twitter

Venäjän yleisesikunta: NATO julkisti vanhoja satelliittikuvia

Mm. NATO-joukkojen Euroopan komentaja Phil Breedloven Twitter-tilillään torstaina julkaisemat kuvat Venäjän armeijan arviolta 35 000-40 000 miestä käsittävistä yksiköistä Ukrainan rajan läheisyydestä ovat Venäjän asevoimien yleisesikunnan edustajan mukaan peräisin viime elokuulta, jolloin Eteläisessä sotilaspiirissä pidettiin kansainvälinen sotaharjoitus Taisteluyhteistyö 2013, uutisoi RIA Novosti.

Venäjän ulkoministeriön aiemman tiedotteen mukaan Venäjä ei harjoita Ukrainan rajalla mitään poikkeavaa tai ennalta suunnittelematonta sotilaallista merkitystä omaavaa toimintaa ja pitää perusteettomina syytöksiä, joiden mukaan joukkoja ryhmitettäisiin alueelle. Ulkoministeriön mukaan 18.-20. maaliskuuta Belgorodin alueella käynyt ukrainalainen tarkastusryhmä ei havainnut mitään merkittävää sotilaallista toimintaa alueella.

– Venäjällä kävi maaliskuussa kahdeksan tarkastusryhmää, joissa oli jäseniä Yhdysvalloista, Kanadasta, Saksasta, Ranskasta, Sveitsistä, Puolasta, Latviasta, Virosta ja Suomesta, ja ukrainalaiset sotilashenkilöt tarkastivat kahdesti kohteemme ja joukkojen sijainnin Ukrainan ja Venäjän välisellä rajalla, sanoo Venäjän varapuolustusministeri Anatoli Antonov.

– Tarkastusten yhtenevien johtopäätösten mukaan Venäjä ei harjoita mitään ilmoittamatonta sotilaallista toimintaa, joka voisi uhata naapurivaltioiden turvallisuutta, jatkoi varaministeri.

Helmikuun lopussa Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu ilmoitti tiedotusvälineille, ettei Venäjän länsi- ja keskiosissa toteutettu joukkojen taisteluvalmiuden yllätystarkastus liittynyt mitenkään Ukrainan tapahtumiin.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?