Twitter

Tallettajat säikähtivät maaliskuun tapahtumia

Krimin tapahtumat ja ruplan heikkeneminen pelästyttivät venäläistallettajat, jotka nostivat maaliskuun aikana pankkitalletuksia tileiltä 338 miljoonaa ruplaa. Osa nostetuista varoista on vaihdettu muuhun valuuttaan ja siirretty tallelokeroihin, osa sijoitettu kiinteistöjen ostoon, kertovat venäläispankkiirit.

Venäjän keskuspankin mukaan asiakkaiden varoja poistui pankkijärjestelmän piiristä maaliskuussa kaikkiaan 0,9%. Yksittäisten kansalaisten nostamat 338 miljardia muodostavat kuitenkin 2% fyysisten henkilöiden pankkitalletuksista, joita maaliskuun alussa oli venäläispankeissa 16,9 biljoonaa ruplaa, kirjoittaa RBC Daily.

Venäläiset siirsivät maaliskuussa varojaan pois suurimmistakin pankeista. Sberbankista nostettiin 67,8 miljardia ruplaa (-0,86%), VTB24:sta 13 miljardia (-1%), Uralsibistä 2,7 miljardia (-2,3%), ja Promsvjazbankin talletuksista nostettiin 2%.

Uralsibin hallituksen varapuheenjohtaja Ilja Filatovin mukaan talletuspakohuippu osui Krimin tapahtumien kärjistymisen, kansanäänestyksen, korttimaksusaarron ja erilaisten pakotteiden käyttöönoton aikaan. – Ihmiset nostivat ruplatalletuksia, vaihtoivat ne valuutaksi ja siirsivät ne kassakaappiin, sanoo Filatov. – Ne joilla on varaa, ovat hankkineet kiinteistöjä. Ensimmäisellä kvartaalilla havaitsimme myös kasvua asuntolainojen kysynnässä, toteaa Absolut Bankin vähittäissegmenttitoimintojen hallintojohtaja Anton Pavlov.

Maaliskuun talletuspaosta huolimatta koko ensimmäisen kvartaalin aikana pankkitalletusten määrä oli kasvussa. VTB24:ssa kasvua oli 25,7 miljardia ruplaa eli 1,9%. – 20.3. jälkeen havaitsimme jo fyysisten henkilöiden talletussalkun alkavan kasvaa. Siten voidaan sanoa tilanteen olevan vähitellen tasaantumassa, kerrotaan pankista.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?