Twitter

Venäjän internet täytti 20 vuotta

Venäjän Internet, eli Runet, vietti maanantaina syntymäpäiviään kun Ru-verkkotunnuksen käyttöönotosta tuli kuluneeksi tasan 20 vuotta. Ennen Ru-tunnusta venäläistä Internet-sisältöä ohjattiin pääasiassa kansainvälisille verkkotunnuksille sekä Neuvostoliitolta peritylle Su-tunnukselle.

Ru-verkkotunnuksia on rekisteröity käyttöön yhteensä yli viisi miljoonaa. Lisäksi vuonna 2010 käyttöön otetulla kyrillisellä Рф-verkkotunnuksella on yli 800 000 kotisivua. Kansallisista verkkotunnuksista Ru-tunnuksella on kuudenneksi eniten rekisteröintejä maailmassa.

Venäjällä suunnitellaan otettavaksi käyttöön myös uusia kyrillisiä verkkotunnuksia. Uusiksi tunnuksiksi ovat ehdolla esimerkiksi lapsille tarkoitetulle internetsisällölle räätälöity .Дети (lapset) ja pääkaupungin Москва-tunnus.

Venäjällä on tutkimuslaitos FOM:in selvityksen mukaan tällä hetkellä 56,3 miljoonaa aktiivista Internetin käyttäjää. Vuonna 2013 käyttäjien määrä kasvoi 12 %.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?