Twitter

Shuvalov: venäläisyhtiöiden syytä siirtyä kotipörssiin

Venäjän varapääministeri Igor Shuvalov katsoo, että New Yorkin ja Lontoon pörsseihin rekisteröityneiden venäläisyhtiöiden tulee vakavasti harkita rekisteröitymistä Moskovan pörssiin, uutisoi RBC. Shuvalovin mukaan Venäjän hallitus ei voi pakottaa ketään, mutta haluaa tuoda esiin näkökantansa. – Kyse on yhtiöiden talouden turvallisuudesta, korosti varapääministeri.

– AFK Sistema ei aio lähteä Lontoon pörssistä. Riskejä vailla on vain hautausmaa, sanoo yhtiön pääomistaja Vladimir Jevtushenkov. Samalla kannalla on Oleg Tinkovin TKS Bankin emoyhtiö TCS Group Holding PLC. Jotkut yhtiöt kertovat RBC:lle olevansa toistaiseksi kuulolla ja pitävänsä Shuvalovin lausuntoa suositusluonteisena. Eräs haastatelluista suuryritysjohtajista taas kertoo yhtiön ilman muuta rekisteröityvän Moskovan pörssiin. – Pidämme lausuntoa hallituksen varoituksena, ja seuraavan kerran kopautettaisiin jo oman arkkumme kanteen, toteaa nimettömänä pysyttelevä huippujohtaja, joka katsoo Venäjän hallituksen käyttävän lännen pakotteita vain yritysten kiristyskeinona mm. talouden kotouttamista tavoitellessaan.

Shuvalov ilmoitti tänään myös, että hallitus toteuttaa viime vuonna hyväksyttyä yksityistämisohjelmaa täysimittaisesti ja jatkaa yhteistyötä ulkomaisten rahoitusneuvojien kanssa, joista yksikään ei ole vielä ilmaissut vetäytyvänsä yhteistyöstä. Moskovan pörssi on hänen mukaansa kaupankäynnin ensisijainen areena, mutta ulkomaisia pörssejäkään ei suljeta pois yksityistämisväylänä. – Myytävien yhtiöiden luettelo on ennallaan, mutta niiden myyminen on jo hankalampaa, sanoi Shuvalov. – Rahoitusneuvojien on nyt vahvistettava, ovatko he valmiita työskentelemään kanssamme avoimesti yksityistämisen ja pääomainvestointien saralla. Mitään oventakaista puuhailua ja kuiskuttelua emme toivo, sanoi Shuvalov.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?