Twitter

Saimaan kanavatietä kunnostetaan kahdella miljoonalla

Saimaan kanavatietä aiotaan kunnostaa ELY-keskuksen myöntämällä kahden miljoonan euron määrärahan turvin. Asiasta kertoi verkkolehti Fontanka.fi:lle ELY-keskuksen liikenne- ja infrastruktuuri –osaston johtaja Antti Rinta-Porkkunen.

Rinta-Porkkusen mukaan määrärahalla on tarkoitus vahvistaa tien päällystettä ja parannella joitain tieosuuden heikoimmista kohdista.

– Tien päällyste on heikkoa, koska tie on rakennettu alun perin kanavan huoltoväyläksi. Nykyisen raskaan liikenteen paineessa pinnoitetta on vahvistettava, Antti Rinta-Porkkunen kommentoi Fontankalle.

ELY-keskuksen edustajan mukaan kunnostuspäätös ei liity tiellä aiemmin talvella sattuneeseen vakavaan liikenneonnettomuuteen. Päätös tien kunnostamisesta oli tehty jo viime syksynä. Kunnostusöiden arvioidaan päättyvän viimeistään kuluvan vuoden loppuun mennessä – mahdollisesti jo aiemmin.

ELY-keskuksesta todetaan myös, että rajaliikennettä varten olisi rakennettava uusi tieyhteys alueelle, joka ei ole Suomen vuokraamaa. Suomi on valmis antamaan Venäjälle asiantuntija-apua tien suunnittelussa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?