Twitter

Pääomapakoarvio nelinkertaistettiin

Venäjän talouskehitysministeriö korotti tiistaina arviotaan Venäjältä kuluvan vuoden aikana pakenevan pääoman määrästä 100 miljardiin dollariin, uutisoi Interfax. Asiasta kertoi ministeri Andrei Klepatsh. Aiempi arvio oli 25 miljardia dollaria.

Ensi vuoden pääomapakoarvio on konservatiivisen variantin mukaan 50 miljardia ja perusversion mukaan 40 miljardia dollaria. Aiemman ennusteen mukaan vuodelle 2015 ennustettiin nollapakoa.

Vuoden ensimmäisellä neljänneksellä pääomaa lähti maasta Venäjän keskuspankin mukaan 50,6 miljardia dollaria eli 1,8 kertaa viime vuoden ensimmäistä kvartaalia enemmän  (27,5 miljardia dollaria). Ulkomaiset investoinnit muille kuin pankkisektorille olivat vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 11,9 miljardia dollaria eli 3,1 kertaa edellisvuoden vastaavan ajanjakson investointeja vähemmän, kertoo Interfax.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?